24/3/2020 7:16
Online Counter

„Последње мјере Владе Републике Српске за репрограмирање кредита и одлагање плаћања пореских обавеза, нису довољне привреди и неће зауставити економско посустајање и скоро извјестан пад јавних прихода“ – истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Он је казао да за борбу против епидемије корона вируса у нашој земљи треба обезбиједити много новца, који може да дође не само из кредита, већ прије свега из домаћих привредних активности.

„Управо због тога неопходно је хитно обуставити све јавне набавке у нашој земљи, за које је у овој години планирано неколико стотина милиона КМ. Наиме, евидентно је да ће се због недовољне економске активности смањити буџетски приходи што ће довести до губитка великог броја радних мјеста“ – нагласио је Шаровић и додао:

„Нужно је и хитно одустати од куповине владиног хеликоптера и тај новац као и  новац планиран за јавне набавке усмјерити у здравствени сектор укључујући и повећање плата здравственим радницима који у овом тренутку бију велике битке“.

Шаровић је упозорио да ако се то не деси, у опасности смо да пукне цијели здравствени сектор, као што се то већ десило у неким земљама, економски много јачим од нас.

Сектор за политику и медије СДС

Број прегледа:
hit counters free

Новости