25/3/2020 7:52
Online Counter

У овим тешким данима епидемије корана вируса, власт у Републици Српској користи ванредну ситуацију да се обрачунава са политичким неистомишљеницима, користећи се силом и лажним оптужбама.

Скандалозно је да је јуче члан Предсједништва СДС др Маја Драгојевић-Стојић позвана у полицијску станицу на разговор, након чега јој је изречена казна за наводно дизање панике за вријеме ванредне ситуације и то само због изјаве коју је дала о ситуацији која тренутно влада у већини здравствених установа у Републици Српској.

Позивамо Министарство унутрашњих послова Републике Српске да буде у служби грађана а не да користи стање ванредне ситуације да испитује и проводи терор над неистомишљеницима. Умјесто да се бави рјешавањем ситуације настале због пандемије, Влада Републике Српске се бави кажњавањем оних који јавно говоре о чињеницама а које само показују стање у које нас је иста та власт довела својим вишегодишњим недомаћинским управљањем и јавашлуком.

Српска демократска странка најоштрије осуђује ничим оправдано показивање силе над чланицом Предсједништва СДС и апелује на надлежне да престану да користе ванредну ситуацију да од Републике Српске направе диктатуру једне групе људи.

Др Маја Драгојевић- Стојић је од првог дана на “првој линији” активне борбе против короне вируса и добровољно се пријавила да буде члан Тима за борбу против короне вируса. Због тога, нека ја на част оном медију који је, из њима знаних разлога,   објавио дезинформацију да је др Драгојевић – Стојић “ узимала боловање за вријеме епидемије” што она није учинила ни сада нити икада прије, за претходних 16 година свога хуманог рада.

Подсјећамо да наши одбори и функционери као и начелници у општинама гдје имамо власт, активно раде и предузимају све мјере и радње да се неутралишу све последице пандемије вирусом корона.

Сектор за политику и медије СДС

Број прегледа:
hit counters free

Новости