18/7/2019 10:09
Online Counter

Процјена којом располажемо говори да су Социјалдемократе дуплирале подршку коју су добиле на парламентарним изборима. Уз запажен рад наших функционера на државном и локалном нивоу, то нам даје за право да будемо увјерени у одличан изборни резултат који ћемо, као и до сада, остварити наступајући самостално, казао је за Дан потпредсједник СД-а Мићо Орландић.

Упитан је ли СД почео припреме за парламентарне изборе и размишља ли се већ сада о могућим коалицијама, он је одговорио да се Социјалдемократе у предизборној кампањи налазе практично од оснивања.

Kампања је стално трајала од почетка 2016. до краја прошле године, како за парламентарне и предсједничке изборе, тако и за локалне. Такав режим рада нијесмо прекинули ни у току ове године. Наши функционери и активисти су у сталном контакту са грађанима, а наш предизборни програм са парламентарних избора се активно спроводи, казао је Орландић.

Он је истакао да су као тек основана партија на изборима 2016. године обезбиједили парламентарни статус.

“На свим локалним изборима на којима смо наступали након тога резултат је био знатно бољи. Социјалдемократе су постале респектабилан фактор на политичкој сцени Црне Горе, једина партија која у свим општинама има парламентарни статус и која на свим изборима биљежи пораст броја гласова. Процјена којом располажемо говори да смо дуплирали подршку коју смо добили на парламентарним изборима. Све то, као и запажен рад наших функционера на државном и локалном нивоу, даје нам за право да будемо увјерени у одличан изборни резултат, који ћемо, као и до сада, остварити наступајући самостално”, нагласио је Орландић.

Број прегледа:

Новости