8/4/2020 9:42
Online Counter

Сто дана рада актуелног Савјета министара БиХ прошло је потпуно непримјетно јер овај сазив министарског савјета као да и не постоји – казао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

„За тако нешто уопште није крива актуелна пандемија корона вируса. Напротив, управо би ова ситуација морала да буде један од разлога да ова важна институција буде претходник у предузимању кључних мјера за сузбијање болести и обезбјеђењу важне подршке и помоћи из свијета“ – појаснио је Шаровић и додао:

„Овако немамо ниједног значајног потеза на међународном плану, ниједног пријатеља Босне и Херцеговине, ниједног авиона са медицинском опремом и помоћи нашим грађанима, а предсједавајући Савјета министара БиХ као да је нестао...“

Шаровић је истакао да не треба пандемију оптуживати ни за то што ова земља нема буџета, што немамо ниједног предложеног закона од стране овог Савјета министара БиХ, што нема никаквих економских реформи и планова а о непостојању било каквог напретка БиХ према ЕУ више нико и не говори.

„ЕУ и кандидатски статус у овом сазиву Савјета министара БиХ, скоро да се и не помиње. Уосталом, нису се честито ни састали, можда у ова три и по мјесеца само у неколико наврата. Сто дана „рада“ Савјета министара БиХ и у њему репрезентације из Републике Српске, је напросто за заборавити и заслужује најнижу оцјену“ – рекао  је предсједник СДС-а.

Шаровић је истакао да настави ли овај актуелни Савјет министара БиХ овим темпом „рада“ и са оваквим унутрашњим односима, резултати ће за ову годину бити катастрофални по БиХ, односно најгори од времена формирања овог органа извршне власти, а о посљедицама ће се тек говорити.

Број прегледа:
hit counters free

Новости