15/8/2019 12:36
Online Counter

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је покушај упада у Председништво Србије “изгледао трагикомично” и да представља “острашћеност једног дела опозиције”, али је додао да би разумео ванинституционалну борбу “ако би неком српском званичнику пало на памет да призна сецесију Kосова”, пренео је Н1.

Јовановић је оценио да је ситуација испред Председништва “плод острашћености” једног дела опозиције која, у симбиози са “младалачком непромишљеношћу” и увек присутним “снобизмом и помодарством београдског круга двојке даје тако јефтин резултат”.

“У одређеним граничним ситуацијама по судбину народа и државе бих могао да разумем да неко покуша такав један упад. Ево, замислите на пример када би неком српском званичнику пало на памет да призна сецесију коју су извршили Албанци на Kосову”, рекао је Јовановић, преноси ДСС.

Поводом преговора власти и опозиције о изборним условима, Јовановић је казао да се чини да су “лоше замишљени и лоше спроведени”.

“Наравно, без обзира на наше снажне резерве када је у питању могућност да из свега тога нешто позитивно произађе, ми ћемо и даље учествовати и бити конструктивни у том дијалогу јер је увек боље, ма како, разговарати него се сукобљавати на улици”, навео је Јовановић.

Председник ДСС је рекао да још није чуо било какву врсту озбиљније аргументације у прилог тези да би бојкот избора представљао сврсисходан корак ка политичким променама и промени власти у Србији.

Број прегледа:
hit counters free

Новости