2/11/2019 12:31
Online Counter

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Метју Палмер рекао је да су САД забринуте због распоређивања руске војне опреме на територији Србије и истакао да би могућност да Србија набави значајне руске војне системе могла да буде ризик за увођење санкција.

„Набавка руског наоружања од стране Србије представља ризик за увођење санкције и ми се надамо да ће наши српски партнери бити пажљиви по питању било какве трансакције те врсте.”

Коментаришући српско-руску војну вежбу „Словенски штит” која је била реализована прошле недеље, Палмер је рекао да САД и Србија имају одличну односе у области војне сарадње, те да је САД најбољи војни партнер Србије.

„Ми реализујемо заједничке вежбе, имамо снажну сарадњу између Војске Србије и Националне гарде Охаја која представља веома значајан и динамичан део нашег присуства на Западном Балкану” рекао је Палмер напоменивши да то то не значи да Србија такође не може да има односе са Русијом, укључујући и војно партнерство, нагласио је Палмер у интервјуу за македонску телевизију „Алсат М”, пренео је Танјуг.

„Али ми вреднујемо наше војно партнерство са Србијом и мислим да је то много значајније од оног што Руси раде са Београдом”, закључио је Палмер.

Број прегледа:
hit counters free

Новости