16/12/2019 10:56
Online Counter

На трећем Сабору Српске деснице једногласно је одлучено да се промени правно политичка форма и да се СД пререгиструје у политичку партију. Изгласана је одлука о изласку на предстојеће локалне, покрајинске и републичке изборе.

Преко 2000 делегата гласало је и за усвајање политичке Декларације која је изнета у девет основних начела која подразумевају заштиту српских пољопривредника, борбу против беле куге, развој малих и средњих предузећа, доношење Закона о борцима, опстанак на огњиштима Срба који се налазе ван административних граница Србије, блокада процеса прилива миграната, останак младих у Србији, неотуђивост Kосова и Метохије, као и стратешко јачање војних потенцијала и подршка сарадњи са Русијом.

Трећем сабору Српске Деснице, у београдском Сава Центру присуствовали су уважени гости из света политике, представници СПЦ, дипломатски изасланици, бројни национални интелектуалци, спортисти, пензионисани официри војске и полиције.

„Сабирањем свих националних снага и појединаца добили смо величанствен призор овде у Сава Центру. Од самог почетка свог политичког деловања Српска Десница позива на саборност како бисмо постали непробојна баријера за све српске непријатеље“, рекао је на почетку излагања лидер СД Миша Вацић.

Вацић је истакао да Српска Десница тренутно представља најбројнију, најорганизованију и најквалитетнију опцију која се нуди родољубиво оријентисаним људима у Србији.

„Наш успех на предстојећим изборима је загарантован упорношћу и вером свих нас у виши државни и народни циљ, ми не нудимо лажи већ по читавој Србији улазимо у народ и постављамо се заштитнички и витешки“, тврди Вацић.

Председник Српске Деснице је рекао да је спреман да критикује власт када учини неки лош потез, али да је главни непријатељ Српства притајени жути елемент у државним структурама.

„Српска Десница ће ући у структуре власту уместо таквих паразита и од Србије направити озбиљну државу у коалицији са другим национално одговорним странкама. Не бојимо се никога, наша снага се види на Сабору.“

Миша Вацић позвао је окупљене да се врате у своја места и наставе са родољубивим радом, ширећи истину о Српској Десници и отворено се супротстављајући издајницима оличеним у групацијама Савез за Србију и 1 од 5 милиона.

„Ово је наша земља и овде ће да важе наша правила, држите се заједнички и братски и успех и победа Српске Деснице неће изостати. Живела Српска Десница и живела мајка Србија. Србија је вечна док су јој деца верна“, закључио је Вацић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости