5/4/2020 9:02
Online Counter

Руски авион пун медицинске опреме намењен Сједињеним Државама не представља хуманитарну помоћ.

Андреј Kлимов, заменик председавајућег Савета за спољне послове Федерације, скренуо је пажњу на ову околност.

“Нико никада није званично назвао ове залихе хуманитарном помоћи!” – рекао је руски сенатор.

Истовремено, истакнуто је да Сједињене Државе нису земља којој су неопходне добротворне донације, као и да поседују довољно средстава да Русија може да тражи одговарајућу надокнаду за пружену помоћ.

Истовремено, напоменуо је да “међу средствима за борбу против коронавируса испоручених у Сједињене Државе никако нису “конзервирана роба и маске”, већ скупа и ексклузивна опрема” Руске Федерације.

Политичар је посебно нагласио да је Москва пристала да пружи такву помоћ, упркос чињеници да Вашингтон ипак сматра Руску федерацију “противником и захтева од целог света да спроводи политику “саботирања” и изолације Русије, уводећи санкције”.

Kлимов је објаснио зашто је Руска Федерација послала своје војне специјалце у Италију и Србију да се супротставе ширењу коронавируса ЦОВИД-19, јер су, како наводи, то земље које немају снаге и ресурса да се носе са ширењем пандемије.

Међутим, што се тиче Сједињених Држава, није било разлога за такву великодушност, а та околност одређује зашто помоц́ Москве за Вашингтон није била бесплатна.

Webtribune.rs

Број прегледа:
hit counters free

Новости