5/7/2020 20:52
Online Counter

Пише: Срђан Шкоро

Вреле дане у Алабами студенти и млађи људи прекраћују организујући посебне журке зване корона парти. Правила су врло једноставна. У зависности од броја људи присутних на журци одреди се сума коју свако мора да положи као неку врсту чипа. Рецимо 100 долара по глави ако је већа журка у питању. Позове се и особа која је проверено заражена короном, али нико од гостију не зна ко је тачно та особа. По зaвршетку журке преброји се скупљени новац који се ставља на гомилу и додељује се особи која се прва доказано зарази короном после партија.

Ова врста својеврсног руског рулета са короном полако прети да постане опробани начин забаве у свету. Људи једноставно кажу - свакако ми прети опасност да се заразим короном, па зашто онда додатно не ризиковати и узети новац, јер се корона може и излечити. А са парама у џепу то је знатно лакше.

Очигледно да организатори оваквих журки нису чули за Александра Вучића који је одиграо руски рулет са сопственим становништвом тако што их је све унапред жртвовао како би на својим лажним изборима могао да глуми некаквог победника. Мора се рећи да је и он одредио потребан чип за учешће у тој игри који је износио 100 евра по глави. Рачунао је да ће то бити сасвим довољно за ћутање и учешће на изборима где је корона била свакоме на изволте. Међутим, већина становника је узела 100 евра, али није изашла на гласање, већ је бојкотовала изборе.

То је Вучића посебно разљутило јер замишљени руски рулет није успео у оној мери у којој је он то желео. Зато нико и даље не зна колика је била стварна излазност. Уосталом, то се најбоље могло видети током његовог гостовања на РТС код Оливере Јовићевић где су грађани Србије могли гледати директан пренос комплетног слома личности председника. То би требало приказивати свим студентима завршне године медицине посебно онима који желе да специјализирају психијатрију. Ово је био класичан пример озбиљног поремећаја личности и шта је све у стању таква особа да изговори или запрети да ће урадити. Оно што је најстрашније од свега, то је, што је баш та особа председник Србије и тренутно поседује апсолутну власт.

Пандемија лудила власти на челу са Вучићем далеко је опаснија и разорнија по здравље људи од било које короне. Маске, рукавице, редовно прање руку, разна дезинфекциона средства, респиратори, ништа не помажу у случају напредњачке пошасти. Оно што једино помаже то је народ на улицама и стални протести. Студенти су први пут после много времена изашли на улице и блокирали их управо реагујући на једну од бројних Вучићевих лудости да морају напустити студентске домове усред испитног рока.

Тај храбриша од српског председника се толико испрепадао да је у року од пет минута од изласка из студија РТС повукао одлуку коју званично није ни донео. Толико се уплашио могућег студентског гнева да је моментално заборавио како је убедљиво победио на намештеним изборима. Такође је заборавио да је под изборном паролом „За нашу децу“ практично сву децу предао на милост и немилост злоћудној корони.

Суштински ми као народ имамо озбиљан проблем, а не Вучић. Он јасно показује свакога дана колико мрзи грађане Србије и потцењује државу чији је председник. Студент није запалио жито, али би студенти коначно могли да запале бакљу слободе. Kрајње је време. Ако неће они, неко други ће морати. Спас овог народа и државе је у питању. Kо то не види тај ништа не разуме.

У супротном оно што не успеју Вучић и екипа, довршиће корона. Све пошасти се међусобно привлаче. То гледамо буквално сваког дана и тонемо све дубље. Сведоци смо комплетног распада друштва једног народа. Србија је буквално на распродаји. Ћутањем или благим реакцијама не можемо ништа променити. Ако за њега постоји објашњење да није баш у винклу, који је наш изговор. Пробудимо се што пре да не буде касно. Ако већ није.

Direktno

Број прегледа:
hit counters free

Новости