20/4/2021 16:09
Online Counter

Русија је саопштила да од 20. до 24. априла привремено ограничава летове цивилне авијације у региону изнад Црног мора и Крима, следи из оперативних информација о променама у правилима извођења и осигуравања летова (НОТАМ).

Зона која је опасна за летове укључује рејон изнад јужног дела Крима (од Севастопоља до Феодосије), изнад територијалних вода Русије уз јужну обалу Крима, као и изнад дела међународних вода Црног мора.

Како следи из саопштења, у појединим зонама ће важити забрана лета само изнад 11.900 метара (то јест изнад нивоа лета цивилне авијације), а у појединим изнад 6.100 метара, док ће у одређеним областима зоне бити у потпуности затворене.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков не располаже информацијом да ли је Русија привремено ограничила летове изнад Крима и Црног мора.

На питање новинара, да ли руске власти примећују ескалацију напетости на граници са Украјином, Песков је одговорио „да су привремено уведена ограничења у неким секторима за ваздушни саобраћај – то је апсолутно нормална пракса у свету“.

„Постоје стандардни системи обавештавања итд. То није ништа ново“, додао је портпарол руског лидера.

Како је нагласио представник Кремља, „елемент напетости у самој Украјини за сада није нестао. Он и даље постоји“.

„Надамо се на најбоље, али несумњиво, потребна је посебна пажња“, закључио је Песков.

Број прегледа:
hit counters free

Новости