3/8/2022 9:37
Online Counter

Улога америчке обавештајне службе стављена је под лупу, након што је Русија оптужила Белу кућу да доставља обавештајне податке које Кијев користи за извођење ракетних удара дугог домета, преноси лондонски Гардијан.

Руско министарство одбране тврди је да је Вашингтон "директно умешан" у рат и да је пренео обавештајне податке који су довели до "масовне смрти цивила".

"САД су одговорне за украјинске ракетне нападе на насељена подручја у источном Донбасу и другим регионима. Ово непобитно доказује да је Вашингтон, супротно тврдњама Беле куће и Пентагона, директно умешан у сукоб у Украјини", наводи се у саопштењу руског министарства одбране.

Бајденова администрација је до сада дала више од 8 милијарди долара војне помоћи Украјини, укључујући додатну траншу од 550 милиона долара која је јуче представљена, иако Вашингтон снажно негира да учествује у сукобу или да је у рату са Русијом.

Коментари Кремља уследили су након интервјуа који је Телеграфу дао Вадим Скибицки, вршилац дужности заменика шефа војне обавештајне службе Украјине.

Он је рекао да су артиљеријски системи великог домета ХИМАРС произведени у САД били изузетно ефикасни у уништавању руских складишта горива и муниције.

Број прегледа:
hit counters free

Новости