20/8/2022 11:15
Online Counter

У току је 178. дан сукоба у Украјини. Настављају се борбе у Доњецку, Харкову и Николајеву. Експлозије и у Белгороду. Москва и Кијев се и даље међусобно оптужују за све озбиљније напетости око нуклеарке у Запорожју

10.30 -  Русија: Ликвидирано 100 милитаната, међу њима 20 америчких плаћеника

Министарство одбране Русије саопштило је данас да је руска авијација погодила положаје украјинске екстремистичке јединице Кракен у близини Авдејевке код Харкова и да је погинуло више од 100 милитаната.

Портпарол Министарства Игор Конашенков је навео да је међу њима ликвидирано и до 20 америчких плаћеника, преноси РИА Новости.

Конашенков је додао да је у рејону насеља Великомихајловка у Дњепропетровској области руска авијација погодила положај 110. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине и да је погинуло најмање 200 њених припадника, уз више од 150 рањених.

7.30 - Зеленски: Русији потребни гасоводи да би "снабдијевала" Европу проблемима

Предсједник Украјине Володимир Зеленски оцијенио је да су Русији потребни гасоводи "Сјеверни ток 1" и "Сјеверни ток 2" да би, како је навео, "снабдијевала" Европу проблемима.

"Русији су потребни токови да би снабдијевала Европу проблемима, а не да би помагала у гасу", рекао је Зеленски у видео обраћању.

Зеленски сматра да што дуже "терористичка држава", како је назвао Русију, буде присутна на европском и глобалном енергетском тржишту, то дуже неће бити стабилности на тржишту.

"И што се прије сви у Европи припреме своје енергетске системе на то да уопште не добијају енергенте из Русије, то ће прије моћи мирно да чекају сваку зиму", рекао је Зеленски.

7.00 -  Генералштаб Украјине: Русија покренула масовну офанзиву у Донбасу

Русија је покренула масовну офанзиву у Донбасу на неколико праваца, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Борбе се воде на правцу Славјанска, Краматорска и Бахмута. Наводи се да на тим правцима руске снаге гранатирају области појединих насеља.

Број прегледа:
hit counters free

Новости