24/8/2019 18:25
Online Counter

Српски повратник Добривоје Арсић (70) из околине Ријеке нападнут је у уторак - добио је батине од Хрвата, док су му истовремено псовали и српску мајку. Арсић се толико потресао да је код лекара стигао у прединфарктном стању.

Инцидент се десио у Вишкову код Ријеке, око 20 сати, када се Арсић враћао кући својим комбијем. Желео је да га паркира пред зградом у којој станује, на месту на којем иначе паркира, али је ту стајао друго возило.

- Питао сам децу која су се играла чији је ауто и рекли су да је од госта који је дошао код некога у суседну зграду. Замолио сам суседа да помакне аутомобил или да ми добаци кључеве да то ја урадим, али нису хтели, па сам ја оставио свој ту на паркингу. Али они су почели да вичу и псују ми мајку српску. Позвао сам полицију - прича Арсић.

Сукоб је кулминирао кад су га физички напали.

- Један ме је ударао песницама, гурао ме је уза зид. Има око 40 година, не познајем га, а све време је алудирао на моју српску националност. Моја супруга се тресла од страха. Он ми је рекао и: „Умри, мајку ти је*ем“. Био сам у прединфарктном стању, то показује и налаз доктора и ЕKГ. А тек је ужасно што је полиција дошла тек око девет сати, кад је све било готово, и још су хтели мене да приведу и да ми пишу пријаву за узнемиравање јавног реда и мира! То је све исконструисано, и то због српске националности - каже Арсић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости