9/9/2019 10:30
Online Counter

Ревизија историје која се дешава у Хрватској је застрашујућа, не само за Србију и регион већ за целу Европу, изјавиле је председница Владе Србије Ана Брнабић, упозоравајући да је то проблем који превазилази Србију, већ је то проблем ЕУ.

Премијерка је ТВ Н1 рекла да је све више инцидената у Хрватској, напада на, како је истакла, мало осталих Срба, као и да ти инциденти нису избегли ни повратнике.

„Мислим да се њихова цела (изборна) кампања заснива на Србији и ко може да буде већи националиста у негативном смислу речи. То не доприноси односима, шта год Србија уради, Хрватска на то гледа као на провокацију. Легитимно је да пошаљеш делегацију да ода почаст жртвама на једном од највећих стратишта Срба, Јевреја и Рома на целој територији Европе, жао ми је што то Хрватска није дозволила”, рекла је Брнабићева поводом одлуке хрватских власти да не дозволе улазак на територију Хрватске делегацији Војске Србије која је требало да присуствује комеморацији у Јасеновцу.

На питање да ли је могућ разговор, Ана Брнабић наводи да то не зависи од Србије, која је, како је истакла, увек спремна за дијалог, преноси Танјуг.

„Нажалост, док код њих траје кампања, не видим да су отворени за разговор и поруке које воде ка нормализацији односа. Та ревизија историје која се дешава у Хрватској је застрашујућа и не само за Србију и регион већ за целу Европу, и то је проблем који превазилази Србију, то је проблем ЕУ”, каже српска премијерка.

Ана Брнабић је поздравила и одржавање прве „Параде поноса” у Босни и Херцеговини.

„Желим све најбоље, није ишло лако ни код нас. Могу људи да се слажу или не слажу, да имају различита мишљења, али насиље није одговор. Желим све најбоље. Мислим да то показује отвореност и степен демократичности друштва”, казала је Брнабићева, преноси Н1.

Број прегледа:
hit counters free

Новости