16/10/2019 9:25
Online Counter

Директор полиције Владимир Ребић рекао је јутрос да је српска полиција још током ноћи имала сазнања да ће приштинске власти ући на север Космета.

Он је истакао је да је Београд спреман да реагује уколико би дошло до егзодуса српског народа али да је уверен да међународна заједница то неће дозволити.

„Спремни смо да интервенишемо уколико би дошло до егзодуса српског народа, али смо уверени да међународна заједница то неће дозволити”, рекао је Ребић за РТС.

Он је рекао да су 24 блиндирана возила ушла на подручје севера КиМ супротно свим прописима и резолуцијама.

Оценио је то као застрашивање и негативну реакцију након четвртог по реду пораза у Интерполу. Рекао је да је то изговор да се крше прописи и да се застраши српски народ за који је рекао да се нада да ће остати јединствен.

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун је оценио да акцију РОСУ као представу за јавност након дебакла у Интерполу и демонстрација изразите моћи према припадницима КПС српске националности.

Дрецун је рекао да је, према његовим сазнањима, један од ухапшених радио на истрагама према шефу оперативе и додао је да је могућ и напад у правцу Зубиног Потока.

Оценио је то као наставак политичке приче у вези са Српском листом и њеном маргинализацијом.

„Да јој се узму мандати и да се доделе Србима које би приштинске власти желеле у институцијама”, навео је Дрецун за РТС, преноси Танјуг.

Каже да Приштина жели да изазове даљу дестабилизацију и пита зашто је потребна толика употреба силе.

Дрецун сматра да би Београд требало да се понаша рационално и хладне главе.

Број прегледа:
hit counters free

Новости