25/6/2021 17:02
Online Counter

Предсједнику Владе Црне Горе

Министру за капиталне инвестиције

25.06.2021. Подгорица

Реаговање на саопштење Жељезничке инфраструктуре, Жељезничког превоза, Монтекарга, ОЖВС и Управе за жељезницу

Поштовани,

Дана 24.06.2021.године четири жељезничке компаније (ЖИЦГ, ЖПЦГ, Монтекарго и ОЖШВ) и Управа за жељезницу су дали заједничко саопштење у којем су за своје пропусте у раду покушали да окриве НВО“Возом кроз Црну Гору“.

Из саопштења би се дало закључити да се ради о жељезници Јапана или Швајцарске а не о жељезници Црне Горе.

Помињу ванредни догађај од 23.априла 2021. годне и хвале се да су покренули дисциплински поступак против отправника возова и још шест особа а не помињу радна мјеста на која су распоређене особе. Па да их подсјетимо. Ради се о директору сектора, саобраћајном диспечеру и свим члановима првостепене комисије за увиђај и ислеђење ванредног догађаја. Да НВО “Возом кроз Црну Гору“ није реаговала и обавијестила јавност све би било обавијено велом тајне. Решење о формирању комисије је посебна прича и не треба замарати јавност са истим. Наш закључак је да му није мане да га је писао „поп Мића“ из Горског Вијенца.

О осталим радним активностима менаџмента ЖИЦГ  боље и да се не прича. Данима су пробу кочница на радном возу у Подгорици вршили пензионери без неопходних лиценци и здравствених група а да нико није реаговао. Тек на притисак НВО“Возом кроз Црну Гору“ извођач радова је склопио Уговор са Монтекаргом па то сад раде лиценцирана лица.

Дана 20.06.2021.године у тунелу Созина се десила хаварија на KМ. Локални возови су имали закашњење од укупно 433 минута. Поједини су саобраћали од Подгорице до Зете и назад. Брзи воз из Бара до Београда је каснио у поласку 97 минута.

Дана 24.06.2021.године дошло је до хаварије KМ у тунелу бр.182 Островица. Брзи воз Бар- Београд је стајао у тунелу 470 минута, из Београда за Бар имао закашњење од 249 минута. Локалне нећемо ни наводити. Је ли за ово крива НВО“Возом кроз Црну Гору“ или менаџмент ЖИЦГ, нек закључе они од чијег пореза менаџмент прима плату.

НВО“Возом кроз Црну Гору“ није досад писала о Монтекаргу али хоће кад се створе услови. Kад су се већ похвалили исправним дизел локомотивама нек одговоре, колико се њих јуче покварило на дијелу пруге од Подгорице до Биоча и како ниједна не стиже до Лутова но се морала ангажовати локомотива Kомбинованог превоза?

Жељезнички превоз Црне Горе је прича за себе и о њима се доста говорило и писало а да не мисле да смо љути да их мало похвалимо. Дана 20.06.2021.године кад се десила хаварија у Созини за путнике који су чекали у возу 6153 (око 200 путника) послали су два аутобуса са по 50 сједишта и то са готово сат времена закашњења иако су били упознати са ситуацијом на терену. Дана 24.06.2021.године воз 6103 који је био постаљен на перону у Подгорици, пун путника отпремљен је у 12 и 45 а температура је била између 42-45 степени.

Јавност је обавијештена да је ЖПЦГ за члана комисије за испитивање послова жељезничких предузећа именовала пензионера Милисава Драгојевића који је два пута узимао отпремнину и био неколико мјесечи члан Одбора директора иако није испуњавао услове (нема шести степен школске спреме), док у предузећу има 84 радника са високим стручним образовањем а на заводу за запошљавање на хиљаде младих и образованих људи.

О Одржавању жељезничких шинских возила нијесмо ништа писали али припремамо материјал. Није јасно зашто су они реаговали против нас. Па кад су се јавили да их замолимо да припреме документацију о броју спаваћих кола (WL) која су од октобра 2020. до данас искључена из саобраћаја због равних мјеста на нагазној површини точка. Да ли су утврдили разлоге зашто до истог долази као и о судбини помоћног воза који је тренутно у њиховом власништву. Да ли је спреман за евентуалне интервенције  и у каквом је стању?

У реаговању се помиње и Управа за жељезнице. Занима нас да ли је то она иста Управа чији су руководиоци свједочили у случају Рамада? Она иста Управа која је смјештена у Херцеговачкој улици и троши огромне паре пореских обвезника за закуп, а поред слободног и неискоришћеног простора у жељезничким предузећима. Она иста Управа која се није оглашавала о ванредном догађају од 23.априла 2021.године?

Изјавише да Kомбиновани превоз има све могуће лиценце и сертификате које издаје државни орган Управе за жељезнице Црне Горе. Ако је тако извињавамо се Kомбинованом превозу. Али на сајту Управе то не пише а то је наш извор. На сајту пише да је Управа издала само три Решења о лиценцама (ЖПЦГ, Монтекарго и „16. ФЕБРУАР“) и нема података да су локомотиве Kомбинованог превоза уписане у регистар. Очекујемо ако су у праву да то исправи.

И на крају, велика забринутост ко је на челу НВО“Возом кроз Црну Гору“?

Поштована господо, на нашем меморандуму имају сви потребни подаци, адреса, број телефона и мејл. Никад нам се нико није обратио за разговор и предложио састанак. Има један одговор из ЖПЦГ и најава да су спремни за сарадњу. Имали смо комуникацију са појединим чиновницима из Владе и министарства за капиталне инвестиције, како нас они нађоше?

Спремни смо са свима да разговарамо и сарађујемо у поподневним часовима и за вријеме викенда, да вам не би трошили драгоцјено вријеме током радног ангажовања.

Поново апелујемо на формирање Министарства саобраћаја.

НВО „Возом кроз Црну Гору“
Број прегледа:
hit counters free

Новости