4/3/2020 14:44
Online Counter

Сваки рат, по сваку цену, треба избећи, каже у наставку ексклузивног интервјуа за портал Српско уједињење генерал Небојша Павковић и истиче да је цена избегавања рата била предаја Косова.

Током агресије на Савезну Републику Југославију, генерал Павковић је обављао дужност команданта Треће армије Војске Југославије.

''Онај ко није ратовао и није учествовао у рату, онај ко није доживео страхоте рата – крв, убијање, разарање, тај не зна шта је рат. Рат је требало по сваку цену избећи. Само је питање било по којој се цени могао избећи рат. Ви знате шта се дешавало у Рамбујеу и Паризу, да је тамо био ултиматум да наша држава практично преда Косово и дозволи улазак трупа на простору читаве Србије и Југославије. То нико није могао да прихвати и то је био окидач'', рекао је, између осталог, генерал Павковић, и казао да је припрема за агресију на нашу земљу почела је још у рано пролеће 1998. године.

''Челници из НАТО-а, европских земаља и Америке су констатовали - ко год да је био на Милошевићевом месту, не би могао да прихвати оно што је тражено у Рамбујеу'', казао је Павковић.

Шта нам је још саопштио овај прослављени српски генерал погледајте и послушајте у видео запису другог дела интервјуа.

Број прегледа:
hit counters free

Новости