23/7/2019 15:32
Online Counter

Серија отказа великих звезда десетковала је тим САД за Светско првенство. Грег Попович са прелиминарног списка не може да рачуна на Џејмса Хардена, Ентонија Дејвиса, Бредлија Била, Си Џеја Мекалума, Зајон Вилијамсона, Тобајаса Хериса и Ерика Гордона, док је због операције прста неизвестан Кајл Лаури, пише Б92. Због тога је легендарни тренер приморан да позове замене, а како преносе амерички медији, то су Маркус Смарт, Џејлен Браун, Арон Гордон, Мајк Конли и Дианђело Расел. Са оригиналног списка ту су још Херисон Барнс, Андре Драмонд, Кемба Вокер, Демијен Лилард, Кевин Лав, Крис Мидлсон, Мајлс Тарнер, Кајл Кузма, Брук Лопез, Пол Милсап, Џејсон Тејтум, Пи Џеј Такер и Донован Мичел.

Амерички тим за СП у Кини се осипа, многе суперзвезде отказале су учешће, а самим тим расту шансе Србије за злато! Тренутно је квота да ће Орлови постати најбољи на планети, први пут после 2002, чак 13. Нема сумње да је овај састав знатно „слабији“ од првобитног, али ће Американци у сваком случају бити главни фаворит на СП предвођени Лилардом, Вокером, Лавом, Мичелом. Попович ће 17. августа објавити коначан састав од 12 имена која ће чинити тим САД на Мундобаскету.

„Узбуђен сам што ћу на кампу у августу радити са овим момцима. Имамо одличан спој ветерана репрезентације и НБА новајлија уз неколико младих играча који поседују невероватне могућности. Ценим посвећеност и жељу играча, биће изузетно тешко изабрати 12 момака. Радујем се раду са свима њима јер сви они представљају САД и очекујем да сви Американци стану иза њих“, рекао је Попович.

САД ће у Кини играти у Групи Е са Турском, Чешком и Јапаном, која се у другој фази укршта са Групом Ф у којој су Грчка, Нови Зеланд, Бразил и Црна Гора.

Број прегледа:
hit counters free

Новости

No items found.