16/1/2020 9:20
Online Counter

Албански премијер Еди Рама поднео је Основном суду у Приштини тужбу против одлазећег косовског премијера Рамуша Харадинаја због клевета о наводној размени територија.

Рама у тужби на више од 30 страна, како преноси Газета Експрес, захтева обештећење, истичући да су му повређени част, углед и достојанство због јавних иступа и клевета косовског премијера, преноси Косово онлајн.

У тужби се истиче да је Харадинај у неколико емисија емитованих у октобру прошле године говорио о размени територија између Београда и Приштине, оптужујући Раму да је са Хашимом Тачијем и Александром Вучићем покренуо идеју о размени територија, преноси Танјуг.

Према тужби, „косовски премијер је аутор и лице који је јавно ширило оптужбе о конкретним чињеницама које су у више наврата и директно и индиректно у јавности створиле лажну слику да је председник Владе Републике Албаније у служби идеје на штету интереса албанске нације уопште и Косова”.

Цитиран је велики број изјава које је Харадинај више пута дао, у којима је апострофирао албанског премијера Едија Раму.

Међу изјавама је и она у којој се Харадинај, како се наводи у тужби, позива и на неке коруптивне афере у циљу спровођења идеје о размени територија.

У тужби се наводи да је Харадинај задржао тај став упркос чињеници, како се наводи, да Рама никада није разговарао о таквим темама.

У тужби Рама није навео износ штете за коју тврди да му је нанета. Али у тужби је тражио да Харадинај, уз надокнаду штете, буде присиљен да оповргне изјаве које су, како наводи у тужби, клеветничке.

Харадинај је више пута оптужио Тачија, Вучића и Раму да су „покренули идеју” и „радили на реализацији” размене територија између Београда и Приштине.

Број прегледа:
hit counters free

Новости