12/11/2019 22:00
Online Counter

Албански премијер Еди Рама изјавио је да политичари у Приштини угрожавају спољну политику Албаније зарад својих унутрашњих политичких интереса.

Kако је рекао, они то раде супротстављањем заједничкој иницијативи за стварање балканског “мини-Шенгена”.

Рама је за албанску телевизију Top Channel рекао да је дуго објашњавао Аљбину Kуртију, лидеру Самоопредјељења и кандидату за премијера Kосова, у чему је значај процеса “мини-Шенген” и да би био веома изненађен ако он то не разумије, јер је, како је додао, Kурти довољно интелигентан.

“Ако се претвара да разумије или не разумије, то је његов избор, али изгледа да се спољна политика са Албанијом користи за унутрашњу политику. Не вјерујем да је то најбоље, имаћемо времена да разговарамо и продубимо дискусије”, рекао је Рама.

Поводом изјаве Kуртија о отварању граница између Албаније и Kосова, рекао је да такво нешто не може да се учини без пристанка Србије.

“Ако Kурти жели да отвори границе, онда се мора сложити са свим државама”, рекао је Рама.

Албански премијер је навео и да га руководство у Приштини није питало за мишљење када је одлучило да уведе таксе на робу из Србије, али да је он ту одлуку искрено подржао, прије свега као акцију која би требало да има политички, а не економски резултат.

Број прегледа:
hit counters free

Новости