25/10/2019 22:44
Online Counter

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас Kомандни центар вежбе “Словенски штит 2019“, као и руске ПВО системе постављене на аеродрому у Батајници, међу којима су и ракетни систем С-400 и “Панцир С“.

Председник Вучић је присуствовао представљању процедура и командовању вежби у командном центру и поразговарао са руским и српским војницима који учествују у вежби.

„Данас смо имали јединствену прилику да видимо како функционише „С 400“ и да видимо како „Панцир С“ функционише. Као што знате, један систем „Панцир С“ смо купили, наручили и ми га ускоро очекујемо у нашој земљи. Фантастичан систем, који гађа све летеће објекте, посебно дронове и крстареће ракете на даљини до 80 километара, све види и врло је тешко ометати њихов радар, јер имају много разноврсних шифри и много различитих приступа“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да је реч о системима који гарантују безбедност и сигурност и поновио да Србија драстично ојачава војне капацитете иако је мала земља.

"Недовољно смо јаки, али смо јачи него што смо били", рекао је председник Вучић.

Заменик команданта Ваздушно-космичких снага Руске Федерације генерал-потпуковник Јуриј Николајевич Грехов, уручио је председнику Вучићу на крају обиласка, макету система „Панцир С1“, поводом извођења заједничке вежбе.

Заједничка тактичка вежба са бојним гађањем ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације "Словенски штит 2019" одржава се на територији Србије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости