16/7/2019 15:14
Online Counter

Власник београдског Курира Радисав Родић изнио је тешке оптужбе у емисији на ТВ Хепи на рачун подгоричког бизнисмена Веселина Мујовића, тврдећи да је покушао да га рекетира.

Родић је гостујући код Миломира Марића тврдио да је, у вријеме док је радио са нафтом, Мујовић и његов брат, представљајући се као изасланик Мила Ђукановића, тражио испоруку нафте у вриједности од пола милиона тадашњих марака.

“Генерал Бане Миловановић ме је позвао и рекао да треба да почнем да радим са нафтним дериватима у интересу Србије. Пристао сам на то, али сам тражио да војска контролише све што радим да не буде да се богатим на туђој несрећи.

Наручивали су ми керозин, возио сам дневно по 24 цистерне од по 50 тона нафте која је стизала из Румуније. Лагеровао сам то у Панчеву легално и плаћао те људе који су радили на обезбјеђењу. Помогао ми је кабинет тадашњег премијера Румуније Илијескуа. Све сагласности за овај посао имали смо и од Уједињених нација. Мој проценат је био два и по одсто у Србији и исто толико у Румунији. Нијесам хтио да правим екстрапрофит на несрећи мог народа”, тврди Родић.

Тврди да су Мујовићи послати да га зауставе јер је формално располагао великим количинама нафте.

“Међутим, они нису знали да све то контролише војска. Код мене су дошли људи које не познајем. Дошао је Веселин Мујовић који је код себе имао легитимацију Државне безбједности Црне Горе. Питао сам шта треба.Он каже –  Треба нам нафта за пола милиона марака. Одмах сам позвао лице које је задужено за резерве и обавијестио колико ми треба. Дам им предрачун и сјутрадан ми донесу фотокопију рачуна црногорског СДК да је наводно уплаћен тражени новац. Тај папир је заиста био печатиран. Мујовићу сам рекао свака част папирима, али кад легну паре онда товарите. Пролази вријеме, пошаљем директора Воју Баћовића и замолим га да провјери да ли ће стићи паре. Међутим, он каже –  око пет пара нема”, тврди Родић, пише Дан.

У том моменту, прича Родић, “улази Мујовић и ја му кажем нема пара, нису легле, а он зграби онај рачун СДК и оде и каже зажалићу што имам толико неповјерења према њима”.

“Следеће суботе долазе двојица и ухвати ме за леђа један и стави ми пиштољ на чело. Тражи ли су да им дам 500.000 марака да им надокнадим штету. Кад су видјели да не дам отишли су и запријетили да ће поново доћи. Следеће недјеље су дошли и поново упадају и пријете, био је један са минђушом. Зове ме један члан породице Мујовић и тражи да дођу Веселин и брат који је декан Правног факултета да се договоре за наводну штету која није постојала. И ја им кажем да дођу. Они су дошли, а ја претходно пођем до Марка Симатовића, тадашњег начелника полиције, тражим новац да обиљеже и да их похапсе. Кад је Веселин Мујовић дошао код мене рекао је ево ти телефон Мила Ђукановића, позови га. Ја ово радим у његово име и за државу Црну Гору. Заступам његове интересе. Он се изјаснио као изасланик Мила Ђукановића и његов човјек од повјерења. Пошто је направљена засједа, они су приведени, али убрзо и пуштени”, тврдио је Родић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости

No items found.