15/4/2021 22:30
Online Counter

Председник покрета Доста је било (ДЈБ), Саша Радуловић изјавио је данас да ће тај покрет имати свог кандидата на предстојећим председничким изборима, али да је у овом тренутку прерано да се објављује ко ће то бити.

Радуловић је у интервјуу агенцији Бета казао да кандидат који има шансе да победи Александра Вучића јесте суверенистички кандидат који се бори за националне и државне интересе и за кога само Србија нема алтернативу.

„Кандидат за председника Србије мора да штити Косово и Метохију у саставу Србије, и да буде гарант опстанка Републике Српске, да није марионета Берлина и Европске уније (ЕУ) и који може да привуче не само гласове опозиције, већ и гласаче власти”, објаснио је председник ДЈБ.

На питање Бете да ли ће он бити кандидат за председника Србије, Радуловић је казао да ће ДЈБ одредити свог председничког кандидата за кога у том тренутку буде сматрао да ће допринети што већој излазности на изборима.

Упитан како би опозиција требало да наступи на предстојећим председничким изборима, с једним или више кандидата, Радуловић је рекао да један опозициони кандидат не може да подигне неопходну излазност како председник СНС-а не би освојио 50 одсто гласова.

„Да бисмо победили председника СНС-а, потребно је да дођемо до другог круга председничких избора. Ако председник СНС-а у првом кругу освоји преко 50 одсто гласова, џаба нам одличан кандидат кога су изабрале 'елите' иза леђа народа - сви смо изгубили”, рекао је Радуловић коментаришући, између осталог, и предлог Скупштине слободне Србије да опозиционе странке на сопственим изборима изаберу једног кандидата за председника Србије. Он предлаже да опозиција у првом кругу наступи са више кандидата, а да у другом кругу сви промовишу кандидата који добије највише гласова у првом кругу.

ДЈБ сматра, казао је Радуловић, да политичке опције које самостално могу да пређу цензус треба да буду стожери прављења идеолошки компактних колона и да оне које не могу самостално преко цензуса треба да се приклоне неком од стожера.

Упитан да ли ће и с ким покрет Доста је било, на београдским и парламентарним изборима изаћи у коалицији, Радуловић је рекао да све странке треба самостално да излазе. На питање с којим опозиционим странкама покрет Доста је било сигурно неће наступити у коалицији, Радуловић је рекао да ДЈБ неће правити коалицију са било ким коме је власт прикупљала потписе на изборима у јуну прошле године. „ДЈБ неће правити коалицију са политичким опцијама за које 'ЕУ нема алтернативу', које су спремне да 'тргују' са Косовом и Метохијом, који подржавају мигрантску политику власти, којима је у реду тровање наше воде, ваздуха и земље и гурање наших река у цеви”, истакао је председник ДЈБ.

Број прегледа:
hit counters free

Новости