7/2/2020 17:57
Online Counter

Радо ћу, са весељем, сносити све последице које ће странка донети и радо ћу да гледам 100 жена које ће после следећих избора сигурно бити у скупштинским клупама и 40 одсто у осталим скупштинама, изјавила је ФоНету посланица Демократске странке Гордана Чомић о одлуци Етичког одбора ДС да препоручи њено искључење из странке, пренео је Н1.

“Моје решење етичке дилеме о две одлуке, борби за политику заступљености жена и одлука о бојкоту седница, решена је тако што сам одлучила да поднесем предлог закона о заступљености мање заступљеног пола на 40 одсто”, објаснила је Чомић.

Те одлуке не би било да није било сагласности већине и нема добрих промена без институционалног дијалога, сматра она.

Чомић је, на питање да ли верује да ће други органи странке одбити одлуку Етичког одбора и њено искључење из ДС, рекла да је на њима етичка одлука.

“На њима је да мере и вреднују јесмо ли привржени политици ДС да створимо простор за жене, јер је то оно што је европски дух и свако нека одлучи како мисли да треба”, закључила је Чомић.

Чомић се јуче појавила, након више месеци, у скупштинској сали и тако прекинула бојкот дела опозиције. У дневни ред уврштена су и два законска предлога Гордане Чомић о већем учешћу жена на изборним листама.

Председник ДС Зоран Лутовац је рекао да је то флагрантно кршење одлука ДС.

Број прегледа:
hit counters free

Новости