9/5/2020 15:45
Online Counter

Данас је дан сјећања на херојску борбу наших предака против фашизма.

Наш задатак је да на то њихово дјело увијек подсјећамо, првенствено да би спријечили тежње оних који би намјерно или због свог незнања хтјели да ту борбу и побједу оспоре, а такође како би сачували успомене на њих и изразили велику захвалност коју им дугујемо!

Црна Гора је тада уписана златним словима у историју. На најбољи могући начин сврстала се у ред антифашистичких земаља и побиједила једну од најгорих тоталитарних идеологија које човјечанство памти. Обавеза сваког појединца је да добро сагледа и укаже на појаву фашизма у једном новом облику.

Наша држава је јединствен примјер земље, која слави своју антифашистичку традицију, а с друге стране њом последње три деценије влада један човјек и једна партија и једна еклектична иделогија. Ту владавину одликује диктаторска моћ, насилно сузбијање опозиције и дисциплиновање друштва. Партија која на један перфидни начин под плаштом европских интеграција, замазује очи народу и покушава да сакрије своју праву природу. Покушај рехабилитације некадашњих фашистичких плаћеника у народу познатих као „макаронаши”, који су од послијератне власти осуђени и ликвидирани као народни издајници није добра порука будућим генерацијама. Сузбијање вјерских слобода, прогањање свештеника и црквених великодостојника даје клептократској владавини и помало фашистички карактер.

Молимо све грађане који баштине антифашистичке  вриједности, да на следећим изборима казне и угасе покушај да се грађанима Црне Горе укида било која слобода или право.

Драги грађани, честитамо вам Дан побједе.

Смрт фашизму, слобода народу!

Увијек уз свој народ                                                    

Радничка партија

Број прегледа:
hit counters free

Новости