30/9/2022 17:32
Online Counter

СВЕТОСАВСКА најоштрије осуђује привођења и хапшења у Црној Гори са конструисаним оптужбама да поједини грађани обављају шпијунске активности у корист Руске Федерације.

Терор над грађанима Црне Горе, све са наводним индицијама о шпијунажи за потребе власти Руске Федерације, врхунац је безобразлука актуелног режима у Црној Гори који се учврстио подршком српског народа на последњим државним и низом локалних избора. Јасно је да је гласно ћутање некадашње опозиције, која је заузела мјеста по дубини, повезано са дистанцирањем од руског фактора и утицаја у Црној Гори, на бази кога су многи политички профитирали током последње деценије.

СВЕТОСАВСКА констатује да пристојне земље, каква је Италија, у којима је побиједила десница, не споре вољу народа. Никоме, унутар система и елита које управљају државом, не пада на памет да прогања политичке и дипломатске ''вјештице'' и урушава суверенитет Италије.

Такво нешто се, у цијелој Европи, једино дешава у Црној Гори, у којој се, по налогу америчких служби, прогоне домаћи грађани само зато што је, у конкретним случајевима, позитиван однос према Русији ствар домаћег васпитања и генерацијског наслеђа.

Црну Гору је и нова власт, колико и она ДПС–ова, приказала као економски неодрживу творевину и државу на ивици банкрота, па самим тим не може, било чиме, бити интересантна за шпијунажу.

Зато, грађани Црне Горе треба да се запитају – да ли заиста постоји побједа од 30. августа 2020. године? Колико је поменута побједа обесмишљена, чијим напором и по чијем налогу, мимо воље народа?

Ако побједа и даље постоји, шта се то промијенило и чиме је то нова власт доказала да је другачија од претходне? Изгледа само у томе што је НАТО послушнија, сервилнија и што има намјеру да српски и руски фактор у Црној Гори прикаже као крајње реметилачки. Овом врстом притиска и хапшења све то ради, ''изненада'', случајно или не, убједљиво радикалније од ДПС–а.

Подгорица, 30. септембар 2022.

Број прегледа:
hit counters free

Новости