22/2/2020 22:53
Online Counter

Смиљана Гламочанин Варга, актуелна потпредседница Скупштине АП Војводине из редова Српске радикалне странке, саопштила је да је напустила радикале и са групом бивших чланова те странке основала Покрет за Банат.

Она је новинарима потврдила да је у доношењу одлуке о напуштању странке пресудило њено сазнање о ангажовању или, како је рекла, пријему Милутина Јеличића Јутке у СРС. Саопштила је да ће новоосновани Покрет за Банат своју подршку на наступајућим изборима дати Социјалистичкој партији Србије.

Она каже да нерадо одговара на питања о разлозима напуштања Српске радикалне странке јер, како је истакла, поштује Војислава Шешеља и године заједничког рада.

Њено сазнање да ће радикали ангажовати Милутина Јеличића Јутку за којег се спекулише да ће бити у врху изборне листе СРС и један од потпредседника странке, довели су до изласка из СРС, казала је Гламочанин Варга.

- Kап која је прелила чашу када смо донели ову одлуку је ангажовање, пријем у странку или како већ да се изразим, Јутке, Милутина Јеличића Јутке. Знате, ја имам ћерку, сви имамо у окружењу и пријатеље и рођаке и кумове и комшије који имају ћерке и сестре, ми заиста не желимо да живимо у држави у којој ће такве личности запошљавати жене - казала је за РТВ Смиљана Гламочанин Варга.

- Договор у Скупштини Војводине који је постигнут на почетку мандата консензусом свих странака, свих функционера и нас појединачно је договорено да ако би дошло до било каквих промена, у смислу посланичних група, прелазака и тако даље, ми нисмо прешли ни у једну политичку партију нити посланичну групу, да неће бити промена што се тиче места потпредседника у Скупштини Војводине - објаснила је Гламочанин Варга.

Број прегледа:
hit counters free

Новости