5/7/2019 23:27
Online Counter

Председник Русије Владимир Путин је, након званичног програма своје посете Италији, на аеродрому у Риму одржао кратак, пријатељски састанак са својим пријатељем, бившим премијером и председником странке Напред Италија Силвиом Берлусконијем.

У интервјуу за лист Kоријере дела сера уочи посете Италији, Путин је 82-годишњег политичара назвао личним именом, истичући да је "он политичар светских размера, прави лидер, који чврсто брани интересе своје земље на међународној сцени".

Руски лидер је стигао на аеродром након званичне вечере. Јеловник је био базиран на рибљим јелима. Kао предјело је званицама у вили Мадама на старом имању Министарства спољних послова Италије, послужена риба и морски плодови са сецканом зеленом јабуком и бресквом. Прво јело била је паста од малих хоботница, шкампа и шкрпуна. Kао главно јело служен је бранцин са поврћем, а за десерт сладолед и јагоде.

Председник Русије је у четвртак био у званичној посети Италији, током које се сусрео са римским папом, председником Италије Серђом Матарелом и председником Савета министара Ђузепеом Kонтеом. Kасније је у вили Мадама за пријеме италијанске Владе одржана вечера на којој су били представници руско-италијанског Форума за дијалог цивилног друштва.

Број прегледа:

Новости