22/8/2019 17:56
Online Counter

Милорад Пуповац је посјетио власника кафића у којем се јуче догодио физички и вербални напад групе усташа на госте и власника у Уздољу. Начелник општине Бискупија, Милан Ђурђевић, казао је како је крајње вријеме да се закони построже, те уведу новчане и законске казне за овакве инциденте.

- Хоће ли након овога људи одлазити, колика вам је штета? Овако тешких инцидената није било. Ја бих вам радо помогао. Окупићемо се поновно и заједничким снагама нешто учинити. На тај начин ћемо нешто допринијети и да спласне ова грозна атмосфера у цијелом овом подручју -  рекао је Пуповац у разговору с власником кафића, Борисом Петком.

Још увијек изненађен и згрожен нападом, признао је како је примио више позива од познаника из Хрватске, него из Србије.

- Сметам, није ми лако, ипак звало ме више Хрвата, него Срба. Имао сам једном проблем јер је био један с мајицом Драже Михаиловића, али то нисам ја, него један с истим иницијалима. Не разумијем још увијек зашто се ово догодило. Само зато што другачије живим, мислим и радим. Не знам тачно колика је штета, али све је уништено. Процјењујем да је око 20 до 30 тисућа куна. Уништили су хладњаке, столове, столице - рекао је Петко.

У разговору с новинарима, Пуповац је казао како се овакве ствари нису догађале ни у најтежим поратним временима.

- Сви су потресени и забринути. Дошли смо да видимо како можемо овдје помоћи да људи наставе нормално живјети. Ово се није догађало ни у најтежим поратним временима. Данас нећемо о политичким изјава, то ћемо сутра у Сабору. Данас ћемо настојати помоћ људима - рекао је Пуповац. Додаје како су ово сиромашне средине гдје људи не живе лако те да је њима највише потребна и материјална, и морална подршка.

- Овакво је зло оптеретило Хрватску на више мјеста у земљи. О томе ћемо више говорити сутра. Направит ћемо програм којим ћемо провести један дан овдје и у другим крајевима земље, али и о томе ћете бити на вријеме обавијештени- казао је Пуповац.

Број прегледа:
hit counters free

Новости