16/5/2021 20:48
Online Counter

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац очекује да ће на данашњим локалним изборима у Хрватској СДСС имати бољи резултат него прије четири године у највећем дијелу јединица локалне и регионалне самоуправе у којима има своје кандидате, првенствено Сисачко-мославачкој и Вуковарско-сремској жупанији.

Он каже да очекује да ће резултати избора у Книну омогућити значајније учешће српске заједнице и обнова политичког учешћа Срба на том подручју.

Пуповац, који је и посланик у Сабору, сматра да су ови избори нека врста битке која ће показати да ли ће се десне странке, попут Домовинског покрета и њима блиских савезника афирмисати или ће партије попут ХДЗ-а сачувати политику десног центра и бити какав-такав гарант од продора десничара.

“У Загребу се очекују промјене које ће по свој прилици прекинути дуги континуитет једног типа власти, у Вуковару да се прекину политике националних подјела и сукоба по националној основи”, рекао је он.

Пуповац истиче да очекује у Ријеци да СДП који је ослабљена странка потврди задње упориште у великим градовима које има.

Он је након затварања гласачких мјеста објавио је да је значај ових избора вишеструк, те истакао да је важно да бирачи у што већем броју изађу на гласање.

“Јако је важно да бирачи изађу у што већем броју на локалне изборе, јер је то гаранција да ће се бранити демократија. Кад су у питању грађани српске националности, то је гаранција да ће политика српске заједнице допринијети одбрани демократије, те истовремено бољој партиципацији и заштитним механизмима за унапређење њихових права”, рекао је Пуповац за “Новости”, портал СНВ-а.

Број прегледа:
hit counters free

Новости