23/3/2020 2:33
Online Counter

Директор Kлиничког центра Црне Горе Јевто Ераковић изјавио је да је у Црној Гори регистрован први смртни случај од коронавируса и да је ријеч о 65-годишњем мушкарцу З.П. који је синоћ послије поноћи примљен у Kлинички центар са хроничним обољењем плућа, наводи се у заједничком саопштењу KЦЦГ и Института за јавно здравље.

"Узорак бриса је узет након доласка пацијента у Kлинички центар, а анализе су потврдиле да је пацијент имао ЦОВИД-19. Овај грађанин је у првој половини овог мјесеца боравио у Србији", наводи се у саопштењу.

Ераковић је казао да је преминули 65-годишњак из Херцег Новог.

"Поштовани грађани Црне Горе, са жаљењем могу да констатујем да вечерас можемо да објавимо првог преминулог од посљедица ЦОВИДА 19. У питању је држављанин Црне Горе, стар 65 година из Херцег Новог. Он је у раним јутарњим сатима транспортован у Kлинички центар Црне Горе и убрзо након тога и преминуо. Све мјере које су у кратко вријеме боравка у Kлиничком центру Црне Горе спроведене, нажалост нијесу могле да оставе неки бољи траг по лијечење овог пацијента. Особље Kлиничког центра, као што сам констатовао  је предузело све што се могло предузети, користило је сву неопходну заштитну опрему и све процедуре које су прописане по стандардима за лијечење оваквих пацијената. Ја желим да упутим искрено саучешће породици преминулог пацијента, а нашим грађанима да поручимо да је ово прилика да још једном схватимо колика је озбиљност ове болести и овог вируса, да поштујемо све препоруке које су дате од стране Националног координационог тима, да будемо солидарни и да се заједно суочимо са проблемом који нам слиједи и да га успјешно и пребродимо", казао је Ераковић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости