8/5/2020 22:13
Online Counter

„Након два мјесеца борбе са вирусом корона, коначно можемо рећи да идемо ка нормалнијем функционисању и попуштању неких од мјера заштите, али и да се показало да је већина репресивних мјера била потпуно бесмислена“, рекла је посланик у Клубу ПДП-а у НСРС Гордана Видовић.

„Највише су одговорност и снага грађана да се носе са новонасталом ситуацијом, а који су били оптуживани за немар, спријечили ширење вируса. Проглашење ванредног стања била је фарса и деградација НСРС, али ипак је било за очекивати да предсједница Републике Српске бар прва најави укидање ванредног стања, иако она није ни имала прилику да ради посао који јој по Уставу припада у овим околностима“, каже Видовићева.

Она каже и да смо били свједоци да вишедневни полицијски часови не доносе резултате, али су ипак понављани, што је у коначници доводило до већег броја новозаражених, додајући да би истражни органи, када би хтјели да раде, имали много посла.

„Требало би утврдити ко је крив што су на интерном одјељењу у болници у Добоју пацијенти из Модриче и Теслића заражени? Да ли су ’неодговорни грађани’ криви што је преминула жена из Модриче заражена корона вирусом  у тој истој болници? Не треба кривити медицинске раднике, већ одговорне људе у болници који су прикривали чињеницу међу здравственим радницима има заражених. Медицински радници су само радили свој посао, селективно су тестирани само они који имају симптоме болести“, додаје Видовићева.

Видовићева каже да је необјашњив селективни приступ тестирању и у домовима за старе, гдје је тестирано особље, али не и корисници.

Број прегледа:
hit counters free

Новости