7/7/2019 21:04
Online Counter

Бивши премијер Италије Силвио Берлускони испричао је да је уверио руског председника Владимира Путина на састанку у Риму да ће радити на томе да Русија буде неодвојиви део Европе и да се стави тачка на "апсурдне санкције".

"Нормално, ја сам му потврдио да ћемо радити на томе да Русија све више постаје неодвојиви део Европе и део слободног света, коме она припада и по историји и по позиву", изјавио је Берлускони у интервјуу за милански Ђорнале.

По његовим речима - Путин то зна и цени.

Бивши премијер је подсетио и да је управо он био иницијатор потписивања историјског споразума у Пратика-ди-Маре о стварању Савета Русија-НАТО.

"Треба да се вратимо том духу, како бисмо заједно, Русија и Запад, одговорили на велике изазове наредних година", изјавио је Берлускони.

Најпознатији италијански политичар је рекао да је срећан због добрих односа Путина и потпредседника Владе Италије Матеа Салвинија, јер "све што јача пријатељство Русије и Италије је добро за нашу државу", преноси Спутњик.

Подсећамо, Путин је у четвртак посетио Рим, где се састао са папом Фрањом, председником Италије Серђом Матарелом и премијером Ђузепеом Kонтеом. На крају званичног програма, касно увече, руски лидер је имао и пријатељски састанак на међународном аеродрому "Фјумичино" са Силвијем Берлусконијем.

Број прегледа:

Новости