8/12/2019 15:34
Online Counter

Социјалистичка партија Србије (СПС) на седници Главног одбора изабрала је Председништво, Извршни одбор и потпредседнике странке, а према речима лидера социјалиста Ивице Дачића, реч је о организационој припреми за предстојеће парламентарне, покрајинске и локалне изборе. За новог потпредседника странке изабран је Ђорђе Милићевић.

На конференцији за медије уочи почетка седнице, Дачић је казао да је циљ организационе припреме да на изборним листама буде што више нових људи, али и да се оствари бољи резултат него раније.

Дачић је навео да ће убудуће свако од потпредседника странке бити задужен за поједини регион у Србији, имаће своје задатке и циљ - колики број гласова треба да освоји у том региону, а затим ће после избора бити још једно преиспитивање функционера странке.

Према његовим речима, нови потпредседник странке, потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић, биће координатор за Западну Србију, а од досадашњих потпредседника - Душан Бајатовић биће задужен за Војводину, Александар Антић за Београд, Бранко Ружић за Централну Србију, а Новица Тончев за Југоисточну Србију.

Осим њих, наводи Дачић, за политички систем биће задужен Жарко Обрадовић, за Форум жена Славица Ђукић Дејановић, а за програмска питања историчар Предраг Марковић.

"У Главни одбор биће укључено, на основу предлога социјалистичке омладине, један број омладинаца. Такође, до Нове године председништво Извршног одбора треба да направи једну кратку анализу стања с предлогом шта треба даље радити када је реч о припрема за изборе", рекао је Дачић.

На седници је анализирана и актуелна политичка ситуација у земљи, као и сви проблеми с којима се Србија суочава, међу којима је и понашање Приштине.

Број прегледа:
hit counters free

Новости