20/3/2020 11:32
Online Counter

Привођење пароха которског Момчила Кривокапића наставак је прогона Српске православне цркве који најмање везе има са коронавирусом и забраном јавних окупљања. У питању је наставак обрачуна са епархијама Српске цркве у Црној Гори из времена скорашњих литија.

На овај начин режим Мила Ђукановића шаље јасну поруку да током суспендованих грађанских права због епидемије вируса, припрема механизме за јачи удар на СПЦ у Црној Гори. Некадашње условно антисрпство Демократске партије социјалиста у међувремену је преко антисрпства, ушло у фазу епидемије, богоборачког антисрпства.

Као и сви ауторитарни режими који ванредне друштвене околности користе за обрачун са неистомишљеницима, Ђукановићев режим намјерава да православним вјерницима забрани право на исповиједање вјере, службе Божије, и највјероватније причешћа.

Због тога Српска листа позива Српску цркву да не попушта под притисцима режима који, не само у Црној Гори, намјеравају да релативизују православно учење и да га подреде дневним политичким потребама у феудима који зависе од воље често неурачунљивих феудалаца.

Инфо Српска листа

20. март 2020.

Број прегледа:
hit counters free

Новости