20/4/2021 16:02
Online Counter

Руска полиција привела је данас петоро савезника опозиционог политичара Алексеја Наваљног и спровела рације у две његове регионалне канцеларије, тврди невладина организација ОВД-инфо.

Полиција је спровела рације у регионалним канцеларијама Наваљног у граду Краснодар на југу Русије и у централној Чељабинској области, наводи ова група за надгледање протеста и задржавање у притвору активиста, уочи сутрашњих планираних протеста присталица Наваљног, који се организују због погоршања његовог здравственог стања у затвору.

Како се прецизира, петоро активиста који подржавају Наваљног, из различитих региона, приведено по различитим оптужбама, преноси Ројтерс наводи Танјуг.

Наваљни (44) ступио је у штрајк глађу пре три недеље, тражећи да добије бољу здравствену негу.

Он је у недељу пребачен у затвор који има болницу, а његове присталице кажу да страхују за његов живот.

Државна затворска служба саопштила је да је стање у којем се Наваљни налази задовољавајуће и да је он пристао да прима терапију витаминима.

Присталице Наваљног тврде да њему и даље није пружена одговарајућа нега и планирају да у недељу увече организују протесте тим поводом.

Руске власти упозориле су да су демонстрације нелегалне, а полиција је привела више хиљада учесника протеста који су одржани раније ове године због задржавања у притвору Наваљног.

Број прегледа:
hit counters free

Новости