16/10/2022 10:27
Online Counter

Светосавска српска листа посвећена је решавању саобраћајних проблема у Подгорици. У нашем граду евидентна је лоша саобраћајна јавна конекција са жељезничком станицом и аеродромом.

Ова чињеница у знатној мјери утиче на привредни систем Црне Горе, наглашено на развој туризма као једног од основних сегмената домаће привреде.

Поред тога, саобраћај је лоше организован и за цијеле дијелове града, конкретно Парк шуму Загорич, која је удаљена неколико километара од центра града, а у којој живи 10 до 12 хиљада становника.

Нажалост, поменуто насеље се налази и у одређеној врсти логора. Са сјеверне и западне стране ограђено је ријеком Морачом, са источне гробљем, а са јужне пругом Подгорица – Никшић.

Не постоји ни један легалан и безбједан пружни прелаз за грађане на овом локалитету.

Ништа боља ситуација није ни са сеоским подручјима: Кучима, Причељем и Буроњима, све под изговором да превозници немају рачуна да возе на назначеним локацијама због малог броја путника.

СВЕТОСАВСКА ће, када преузме градску управу, тај проблем ријешити примјеном уговора о обавезном превозу путника, а по методологијама које су присутне у европским метрополама.

Или, да буде јасније грађанима – по принципу како је Влада регулисала превоз путника возовима Жељезничког превоза Црне Горе.

Тодор Томашевић, одборнички кандидат и шеф Изборног штаба СВЕТОСАВСКЕ СРПСКЕ ЛИСТЕ – Саберимо се за Немањин град

Подгорица, 16. октобар 2022.

Број прегледа:
hit counters free

Новости