12/6/2021 8:41
Online Counter

Предсједнику Владе Црне Горе

Министру за капиталне инвестиције

11.06.2021. Подгорица

Поштовани,

„Прикачите жељезнички систем на апарате јер је при издисају“

Дана 4. маја 2021. године обратили смо Вам се поводом инцидента који се десио 23. марта 2021. године насловом: „ Само је Бог спасио да се не деси Биоче 2“.

Министарство за капиталне инвистиције „оштро“ је одговорило тврдњом о наводном ангажовању њихових службеника у рјешење поменутог ванредног догађаја.

Да је НВО „Возом кроз Црну Гору“ с правом сумњао у наводе Министарства потврђују рјешења која је испостављала директорица ЖИЦГ а која су поништавана. Иста је на крају испоставила Рјешење број 4701, дана 28.05.2021.године а уз сагласност ЖПЦГ ради ислеђења ванредног догађаја од 23.04.2021.године и предлагања  одређених мера и иницијатива.

Да се радило о озбиљном пропусту потврђују иницијативе које је предложила Kомисија о покретању поступка за утврђивање дисциплинске одговорности против Дениса Лукача, Милорада Матовића, Бојане Вучинић, Марка Станића, Митра Драшковића и Славка Бугарина. Предходно је удаљен отправник возова Жељко Kастратовић као и машиновођа и помоћник машиновође.

Дана 28.05.2021.године (дан кад је формирана комисија), извршни директор, као дисциплински орган ЖПЦГ, је заказао дисциплинску расправу и вратио на посао машиновођу и помоћника машиновође који су возили предметни воз а да није сачекао завршетак рада комисије што је невиђени скандал и директан притисак на рад комисије као и угрожавање безбједности саобраћаја (машиновођа и помоћник су морали бити подвргнути ванредном школовању и полагању испита сходно Правилнику 646, члан 72 тачка 1, као и ванредном љекарском прегледу Правилник 655, члан 27, због тежине учињене повреде прије добијања дозволе да возе воз).

И није ово једини пропуст извршног директора ЖПЦГ.

Двојици машиновођа који су направили дисциплинске прекршаје а везано за непоштовање прописа и прекорачење дозвољене брзине по окончању дисциплинске расправе (на истој утврђена одговорност) дозволио је да возе возове у једнопосјед иако је то у супротности са Правилником о посиједању вучних возила жељезничким радницима (сл.лист ЦГ бр.15/13) члан 9 тачка 7.

Избор менаџмента је посебна прича извршног директора ЖПЦГ.

На мјесто директора за локални превоз је предложио Одбору директора лице које нема одрађен приправнички стаж за VII ниво квалификација, и исти је именован (приправнички одрађује на мјесто директора сектора).

На мјесто руководиоца УK (Унутрашње контроле) је предложио лице које је само пар дана прије тога добило Решење о сталном радном односу и није имало 5 година радног искуства које је предвиђено Правилником о систематизацији радних мјеста (иста преузета са званичног сајта), исти је такође именован.

На мјесто директора сектора за међународни превоз-замјена, поставио лице које обавља послове шефа Јединице у Бијелом Пољу а супротно Закону о раду, члан 50 тачка 2.

И није томе крај....

У ЖИЦГ АД ситуација је такође алармантна.

Смијењени су помоћници извршне директорице што је изазвало огромно незадовољство радника. Имамо свакодневне реакције репрезентативних синдиката који су незадовољни измјенама Правилника о систематизацији радних мјеста, умјесто да се ради нови правилник који би био усклађен са потребама  и прописима који регулишу ову област а директно су везана за безбједност жељезничког саобраћаја.

Постоји велики број неисправних путних прелаза, сигнала, уведених лаганих вожњи, недостатак средстава за комуникацију на прузи Подгорица-Никшић... а све је то у другом плану док се покушава у предузеће ухљебити неки партијски послушник или блиски рођак неког из власти, без обзира на његове стручне квалификације.

Kад је безбједност у питању најбоље илуструје чињеница да преглед кочница на радне возове који свакодневно саобраћају на релацији станица Подгорица до мјеста извођења радова (Биоче), врше некомпетентна лица, за која са сигурношћу знамо да не испуњавају услове из Правилника 646 и 655 а што директно утиче на сигурност и безбједност саобраћаја, као и избјегавање плаћања лиценцираним лицима од стране извођача радова, за професионално обављање посла.

У преостала два жељезничка предузећа (Монтекарго АД и ЗОВС), ситуација није ништа боља и о свему ћемо вас врло брзо информисати.

Све ово наводи на заклучак да се хитно мора формирати Министарство  саобраћаја које ће саобраћај у Црној Гори довести на ниво развијених земаља јер од саобраћаја у највећој мјери зависи туристичка привреда а самим тим и укупна привреда Црне Горе.

НВО „Возом кроз Црну Гору“
Број прегледа:
hit counters free

Новости