18/6/2020 21:31
Online Counter

Портал Српско Уједињење интегрално преноси данашње саопштење Митрополије црногорско – приморске поводом посјете амбасадорке Уједињеног Краљевства Велике Британије у Црној Гори Алисон Кемп

Њена Екселенција Амбасадорка Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Црној Гори госпођа Алисон Кемп посјетила је данас Митрополију црногорско-приморску. Амбасадорка је поновила став да је Уједињено Краљевство опредјељено за владавину права и пуно поштовање људских права, међу које спадају право на слободу вјероисповијести или увјерења, изражавања и окупљања. Амбасадорка Кемп је подржала изражену спремност Митрополитa и свештенствa наше Цркве да се сва отворена питања рјешавају у духу дијалога, мира, толеранције и међусобног уважавања. Амбасадорка Кемп је посебно истакла важност да у овој и свим другим ситуацијама буде избјегнуто насиље и примјена силе.

Током разговора, који је протекао у пријатној атмосфери, Митрополит је високу гошћу упознао са појединим детаљима из бурне и живописне историје Митрополије и православне вјере на простору Црне Горе, као и са ставом наше Цркве у вези спорних питања која се тичу односа између Цркве и државе.

Број прегледа:
hit counters free

Новости