9/9/2019 20:37
Online Counter

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић реаговала је на оптужбе митрополита црногорско-приморског Амфилохија на рачун предсједника Србије Александра Вучића кога је назвао издајником. Казала је да је крајње вријеме да у Србији престану подјеле на "патриоте и издајнике" и да су много несреће Србији донијели они који су је дијелили.

"Зар у Српској православној цркви, која је свакако најзаслужнија за опстанак Срба на Косову и која је заједно са нашим грађанима прошла кроз све грозоте свих ових деценија, нема никог мудријег, неког ко мало боље разумије проблем Косова?", упитала је у писаној изјави Михајловић.

Она се запитала и да ли у СПЦ постоје и неки други великодостојници који знају и имају нешто друго да кажу о Косову "осим бацања клетви, увреда и подјела међу људима".

"Има ли у СПЦ неког разумнијег од оног који је држао парастос живим људима да сагледа како Влада Србије и предсједник Србије покушавају да постигну компромисно рјешење српског и албанског народа на Балкану? Или ће и СПЦ само додатно да дели већ довољно подељен народ на патриоте и издајнике", каже Михајловићева.

Додала је и да је "срамно такво понашање појединих црквених великодостојника".

Број прегледа:
hit counters free

Новости