7/7/2019 20:35
Online Counter

Након првих прелиминарних резултата на превременим парламентарним изборима у Грчкој, где опозициона Нова демократија бележи убедљиво вођство испред владајуће Сиризе, извори из победничког табора коментаришу да је реч о историјској победи, преноси грчка агенција АНА-МПА.

"Ово је историјска победа Нове демократије која се приписује Kиријакосу Мицотакису. Ако се потврде прелиминарни резултати, Нова демократија данас је достигла једну од највећих победа од 1974. године. Подсећамо вас да је слично вођство последњи пут забележено 1981. године и ово показује да грађани желе да изађу из кризе и поврате осећај нормалности у нашој земљи", наводе извори странке.

Такође из Нове демократије додају да је резултати одраз неодобравања политике коју је водила Сириза.

"Грци су гласали за своје животе и изабрали су програм Нове демократије како би повећали свој животни стандард, уживали у смањењу пореза, добили нова и боља радна места и осигурали безбедност за све", објашњавају неименовани извори Нове демократије.

Они су додали да резултат повећава њихову одговорност и напомињу да Грчка улази у нову еру остављајући кризу и све што је враћало земљу назад.

С друге стране, извори из владајуће Сиризе поручили су да ће поштовати вољу народа ако се испостави да су тачни прелиминарни резултати.

"Сириза је ипак добила значајан проценат гласова на изборима у изузетно тешким околностима", наводе извори из ове странке.

Kако су истакли, Сириза оставља богато наслеђе, земљу са регулисаним јавним дугом, без меморандума и кредита ММФ, са стабилним јавним финансијама, смањеном стопом незапослености, социјалном заштитом и девет узастопних квартала привредног раста.

"Ми ћемо бранити та достигнућа са позиције јаке опозиције", поручили су из Сиризе.

Број прегледа:

Новости