5/7/2020 7:54
Online Counter

Вијести на црногорском језику биће емитоване на Другом телевизијском програму албанског Јавног сервиса два пута дневно, од понедјељка до петка. RTSH 2 ће се, на тај начин, ''реванширати'' Јавном сервису Црне Горе који, већ годинама, омогућава само албанској националној мањини да има информисање на свом језику у Црној Гори.

Националистичка Матица црногорска је, тим поводом, недавно упутила честитке предсједнику Заједнице Црногораца у Албанији, Маринку Ћулафићу, сматрајући га најзаслужнијим за реализацију ове идеје.

Најављено је да ће Радио Телевизија Црне Горе и Управа за дијаспору највјероватније ''стручно и кадровски да помогну овај пројекат''.

За то вријеме трећина популације у Црној Гори, припадници српске националне заједнице, не да немају могућност да на ТВЦГ емитују свој информативни програм, него се брутално и без основа вријеђају на оба канала државне телевизије.

"Kористимо прилику да се захвалимо јавном сервису Албаније и пријатељском албанском народу, на разумијевању потреба црногорске мањинске заједнице", поручили су црногорски лобисти који су се ''излактали'' за свој простор на RTSH 2.

Број прегледа:
hit counters free

Новости