25/10/2019 9:04
Online Counter

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новопостављеног амбасадора Црне Горе Тарзана Милошевића и пожелео му успешан дипломатски мандат у Београду, као и то да својим преданим радом допринесе развоју свих видова сарадње од обостраног интереса.

Председник Вучић је нагласио да ће наставити да промовише стабилност у региону, водећи политику мира и сарадње на Западном Балкану. Он је рекао да, у том смислу, остаје посвећен даљем развоју добросуседских односа са Црном Гором, уз очекивање да две земље сва отворена питања решавају дијалогом на узајамно прихватљив начин, јер су добри односи Србије и Црне Горе, осим за грађане двеју држава, важни и за регионалну стабилност.

Председник Вучић и амбасадор Милошевић су се сагласили да две земље треба да наставе са међусобном подршком у процесу евроинтеграција, као и да приоритет дају инфраструктурном повезивању и економској сарадњи. Председник Вучић је амбасадора Милошевића упознао са иницијативом из Заједничке декларације са премијерима Северне Македоније и Албаније о примени четири слободе Европске уније на Западном Балкану, која треба да помогне слободном протоку људи, робе, услуга и капитала. Амбасадор Милошевић је рекао да је приметан економски напредак Србије, посебно по броју отворених радних места, и предложио је конкретне пројекте олакшавања прекограничног промета робе, посебно пољопривредних производа.

Број прегледа:
hit counters free

Новости