4/7/2020 12:24
Online Counter

Специјални тужилац Саша Чађеновић одредио је након саслушања задржавање до 72 сата предсједнику Синдиката Војске Црне Горе Здравку Kасалици.

Његова супруга, адвокат Македонка Kасалица, такође је саслушана у згради Специјалног државног тужилаштва у Подгорици, након што је доведена из полиције.

Здравка Kасалицу су синоћ инспектори одвезли у Ургентни блок Kлиничког центра Црне Горе, након што му је позлило током саслушања.

Саслушање Здравка Kасалица почело је нешто послије 19 часова.

Здравко и Македонка Kасалица, задржани су синоћ након саслушања у Специјалном полицијском одјељењу.

Из врха Управа полиције подгоричким "Вијестима" је речено да супружнике сумњиче за прање новца.

Здравко Kасалица инспекторима је синоћ тражио да му не малтретирају породицу, истичући да зна да их хапсе по наређењу министра одбране Предрага Бошковића који им се свети због подршке Митрополији црногорској приморској Српске православне цркве, а не због пропуста његове супруге јер их она није ни починила.

Бошковић је одговарајући на те оптужбе казао да нема проблема са Kасалицом.

Адвокатица је ухапшена након што су инспектори Специјалног полицијског одјељења претресли њену канцеларију из које су изузели списе, али и средства комуникације.

Њен супруг, предсједник Синдиката Војске Црне Горе, ухапшен је нешто касније.

Припадници Специјалног полицијског одјељења од супружника Kасалица тражили су да им објасне одакле им новац за гарсоњеру и аутомобил, као и имовину стечену током три деценије брака.

То је медијима раније казао њихов правни заступник, адвокат Владан Бојић.

Испричао је и да су од адвокатице захтијевали да одговори због чега је новац који је наплатила за рачун своје клијенткиње, том властодавцу уплаћен са девизног рачуна њеног супруга.

"У том спору за клијенткињу је наплатила око седам хиљада еура, пет је уплаћено њој, а двије, по налогу властодавца, Дому за незбринуту дјецу у Бијелој. Kолегиница Македонка није имала девизни рачун и новац је пребачен на Здравков рачун, о чему постоји и уговор код нотара. Јасно је, међутим, да ни то није разлог за хапшење, већ оно што је Здравко синоћ рекао на саслушању - наређење министра Предрага Бошковића да га склоне због литија и одбране цркве. То је његова одмазда. Због тога је Здравко синоћ и тражио да му не дирају породицу, а да њега, ако треба, по скраћеном поступку осуде на пет година затвора, и ако не зна због чега", рекао је Бојић.

Адвокат је препричао и да је предсједник Синдиката Војске Црне Горе синоћ полицајцима рекао да су стављањем лисица на руке "сахранили његов патриотизам".

"Рекао им је да је 35 година часно служио држави коју воли и био спреман да за њу да свој живот, али да су хапшењем без повода, које је урађено искључиво по налогу министра Бошковића, сахранили патриотизам у њему. Питао их је да ли знају да ће због тога и његово дијете заувијек отићи из Црне Горе, као и дјеца његовог колеге којег је Бошковић такође угњетавао?", рекао је Бојић.

Он тврди да не постоји апсолутно ни један основ за задржавање адвокатице и њеног супруга.

"Сва документација је изузета, сви папири који то потврђују у државним су установама, али они су искориститли пријаву из 2015. године да би спровели одмазду Бошковића према Здравку. Питао сам их што је са пријавом коју сам ја поднио 2015. године против тужилаштва, али на то нису имали одговор ", рекао је адвокат.

Фото: Вијести

Број прегледа:
hit counters free

Новости