9/5/2021 18:20
Online Counter

Саговорници портала Српско уједињење Владимир Главановић и Слађана Главановић оптужили су судије Анку Војводић, Валентину Вуковић и предсједника Вијећа Вишег суда у Подгорици Ранка Вукића за непрофесионално и неморално понашање. Они наглашавају да поменуте судије штете угледу своје струке, колега и бацају лошу сјенку на рад судства.

Главановићи још један наставак своје приче за портал Српско уједињење започињу констатацијом да све судије европских судова, као и они који професионалну каријеру обављају часно и поштено у Црној Гори, знају да клијенти немају законско право да депоноване картоне износе из Министарства унутрашњих послова. Конкренто, такав је случај са приватним лицима када је у питању овјера докумената, путовања, могућности гласања, и сличних докумената. Судије Анка Војводић, Валентина Вуковић и Ранко Вукић наводно „то нијесу знали”, па су подржали уговор о доживотном издржавању. Исти је „урађен” на основу депонованог картона МУП–а у Бару, рег. бр. 18123 од  5. 11. 1984. године који је уписан у уговору, у мјесту (издавања) личне карте. Напомена: Серијски број је „број” личне карте који не постоји у картону.

„Није нам јасно како је Ранко Вукић, предсједник вијећа Вишег суда у Подгорици, у првој пресуди, Гж. бр. 4719/19, дозволио да промијени своје мишљење и одлуку у пресуди Гж. Бр. 2960/20!? Пресуда, Гж. бр. 4719/19 донијета је дана 17. 12. 2019, при чему је Вукић указао на повреде нашег права које нису разматране на првостепеном суду у Бару. У питању је рочиште од 04. 03. 2020. П. бр. 1064–18 код судије Валентине Вуковић, којом приликом није дошло до било каквих промјена у доказима”, кажу они.

Пресудом Вишег суда у Подгорици, Нади Ђуровић, мајци посланика Нове српске демократије и Демократског фронта Дејана Ђуровића, омогућено је да незаконито краде и пљачка дио чланова фамилије.

„Да ли ово важи за све мајке посланика Скупштине Црне Горе? Да ли то значи да њихове уговоре могу потписивати и овјерити у суду неписмени и мртви, баш као што је то случај код Ђуровића? Без обзира што све то није по Уставу и законима државе Црне Горе... ”, питају се Главановићи и констатују:

„Да је покојна Катарина Главановић носила у суд депоновани картон из МУП–а за овјеру уговора, уписала би серијски број и не би дозволила да остане упражњено то мјесто у евиденционом картону. Ми смо се сами увјерили да се увид у депоноване картоне МУП–а може извршити само преко суда када се покрене поступак. Све ово се дешавало пред одлазак старе власти. Промјена власти, односно долазак нове власти, улио нам је повјерење да закон коначно може и мора бити исти, односно једнак за све. Наравно, да напоменемо – ми немамо никог у црногорском парламенту и не продајемо станове. Наши докази су депоновани картони из МУП–а. У картону депонованих потписа на име Катарине Главановић, рег. бр. 14276, серијски број ЦГ245280 од 07. 05. 1998. године, на мјесту „потпис имаоца личне карте”, наведено је: „лице неписмено”. Исти картон је потписан од стране службеног лица. У оба картона пише „ТРАЈНО”, али отисак прста указује да исто лице није (о)ставило отисак”, кажу наши саговорници.

Адвокат Драгољуб Мирковић је, истог дана, 21. 05. 1992, написао молбу за овјеру уговора. Молбу је овјерио са својим печатом и сам ју је потписао без овлашћења покојне Катарине, што је недвосмислено доказано графолошким вјештачењем Иване Поповић.

„Неутврђеност чињенице да ли је покојна Катарина Главановић била писмена или није, уз већ поменуте контрадикторне исправе у правном промету, илуструје и уговор о купопродаји који је, наводно, закључен између Катарине Главановић, као продавца, и Бранка Петковског, као купца, датиран на 19. 01. 1999. године, овјерен у Основном суду у Бару. Тај уговор су тужиоци предложили као допунски материјал за потребе графолошког вјештачења.”

Они тврде да је суд одбио предлог зато што поједине судије не раде уважавајући доказе и чињенице, налик правди коју дијеле европски судови.

„Остаје сумња да се узимају коверте и титуле, макар оне биле и купљене, као доказ. Обавјештавамо јавност да имунитет посланика, какав је Дејан Ђуровић, не може спријечити било који вид наше борбе да остаримо наша права, нема те силе која нас може поткупити, а још мање спријечити на путу ка коначном циљу – остварењу наших права.”

Саговорници портала Српско уједињење се надају да нова власт неће дозволити да у будућности несавјесни појединци из државних институција утичу на судбину недужних грађана Црне Горе.

„Народ памти, поготово памте они које заболи дискриминација, бесправно одузимање, те пљачкање имовине коју су грађани наслиједили од својих родитеља. Апелујемо на медије у Црној Гори да се ослободе партијског притиска, било да се ради о власти или опозицији, када су у питању овакви случајеви, а поступци неморалних појединаца су брука за правну и судску професију и за напредак друштва. Надамо се да ће и електронски и штампани медији, на начин на који је то урадио портал Српско уједињење, помоћи да се друштво очисти од корумпираних појединаца који не дају поштеном народу да остварује своја Уставом и законима предвиђена права.”
Број прегледа:
hit counters free

Новости