19/10/2019 10:52
Online Counter

Након што су стотине родитеља у Великој Британији задржале децу код куће у знак протеста против наметања ЛГБТ часова, повучено је котроверзно градиво.

Разлог за сукоб је програм из области „Образовање различитости“ под називом „Без аутсајдера“ са ''циљем'' да учи децу о различитим типовима породица које могу да сусретну и идејама да дете може да има два оца или две маме.

Радикални политички програм се односи и на читање књига деци, од којих најмлађа имају 4 године, о концепту истополних породица. Програм је развио заменик директора Parkfield primary school Андрју Мофат.

У добро познатој либерално-левичарској реторици Морфат оптужује родитеље за нетрпељивост.

„Пуно је лажи и мржње изнето у току ове године“, каже заменик директора, који истовремено отворено шири хетерофобичне стереотипе и предрасуде.

Већина родитеља се на слаже са његовим ЛГБТ програмом.

''Моја девојчица има 4 године и дошла је кући да ме пита да ли је ОK да буде дечак, и обукла се у одећу брата. Има четири године'', рекао је један од родитеља.

Школа је до самог бојкота изнела чврст став да ће наставити са својом политиком ЛГБТ лекција и да нема преговора о њиховој политици инклузивности.

Ипак, након бојкота, школа је послала писма родитељима да ће се лекције повући.

„До краја године нећемо држати лекције без аутсајдера, јер је полугодиште већ блокирано због лекција из верског образовања“, али школа каже да ће ''школско веће за једнакост и етос политике без аутсајдера бити присутни''.

Прошлог петка 600 родитеља се окупило на протесту, што у преводу значи око 80%  очева или мајки ученика. 400 родитеља је потписало петицију против ЛГБТ лекција.

''Уче децу да дечак треба да буде са дечаком, а то није добра ствар'', каже један од родитеља.  

''То је противно нашој вери'', истиче мајка једне ученице.

''Ово није проблем нас као муслимана, јевреји имају проблем са овим, хришћанска заједница има проблем са тиме како се раде ствари'', истиче још један од незадовољних родитеља.

Школа и њени руководиоци се на предају, па запослени у школи за РТ кажу да је програм само паузиран у овом пологодишту.

Број прегледа:
hit counters free

Новости