13/11/2019 9:04
Online Counter

У заједничкој акцији БИА, ВБА, Управе криминалистичке полиције и Вишег јавног тужилаштва у Београду и Краљеву у једном београдском хотелу ухапшени су Боривоје Глишовић, пензионисани инжењер Првог партизана из Ужица и Шефћет Демировски, власник македонске фирме ATS Group из Скопља.

Они су приведени на пословном састанку, где су договарали примопредају поверљиве,документације за израду машина за производњу муниције калибра 12,7 милиметара.

Глишовић од Демировског на претходном састанку као аванс добио око 30.000 евра, док би преостали део највероватније у истом износу пензионисани инжењер добио по испорученој комплетној документацији, указују оперативна сазнања и материјални докази.

Демировски је документацију намеравао да искористи у погонима некадашње фабрике оружја и муниције Сувенир у македонском Броду, као и у фабрици у Катару где има сувласнички део.

Уз Глишовића и Демировског у Ужицу и Пожеги ухапшени су Небојша Ивановић и Милован Миловић, активни инжењери Првог партизана, због сумње да су Глишовићу за новац достављали документацију из Првог партизана.

Акција је реализована након оперативних сазнања Безбедносно-информативне агенције да поједини радници, бивши инжењер фабрике Први партизан за новац добијен из конкурентних фирми из Македоније, Катара и Босне краду и износе техничку документацију.

Током претреса обејката осумјичених у Београду, Ужицу и Пожеги пронађена је већа количина новца и поверљива документација неопходна за производњу муниције.

Број прегледа:
hit counters free

Новости