12/10/2019 16:25
Online Counter

Аммар Моштрокол, Црногорац исламске вјероисповијести, препјевао је један од турбо–фолк хитова и посветио га предсједнику Црне Горе и лидеру Демократске партије социјалиста, Милу Ђукановићу.

Овај својеврсни ''црногорски умјетник'' је прије тачно мјесец дана, 12. септембра, промијенио вјеру.  Рођен је као Бојан Томовић, али је сада Аммар Моштрокол. Одбацио је Православље предака и узео Ислам, у складу са његовим људским правима и могућностима.

Да ли ће се нови хит на промоцијама црногорских нато јањичара, пјевати уз ''Црна Горо, капљо воде, колијевко од слободе'', остаје да се види. У сваком случају, ово јесте класично ''умјетничко'' остварење, зато што је овакав вид музичке подршке Ђукановићу потпуно пропорционалан дометима диктатора. Политичке последице његове владавине плаћаће и будуће генерације. Зашто га, онда, не би и пјесма ''опјевала''?

Све што је било традиционално и свето, он је успио или покушао да уништи. И све што је било страно менталитету и духу овог народа, укључујући и туђински јарам, он је прихватио.

Он је Ђукановић Мило. Човјек који је у Црну Гору довео НАТО окупатора и који је задужио и ''прошетао'' на руб социјалног и економског слома државу и грађане.

Број прегледа:
hit counters free

Новости