19/10/2022 16:16
Online Counter

Светосавска српска листа цијени традиционално проруско расположење грађана Црне Горе који су увијек имали осјећај за правду и слободу, и државе, и човјечанства. Подсјећамо да је судбина народа у Црној Гори увијек била идентична општим потребама и ставовима народа Русије, и у доба турске империје, и током Првог свјетског рата, у који је Русија ушла због атентата у Сарајеву.

О Другом свјетском рату да и не говоримо о чињеници да су становници Црне Горе прихватили комунизам само зато што је тада био владајућа идеологија у братској Русији.

Данас, у времену општег хаоса на улицама главних градова Европске уније, на којима протестују милиони људи, исказујући солидарност са великим руским народом и православним становништвом Украјине, СВЕТОСАВСКА сматра да грађани Црне Горе немају никакву потребу да се сврставају на страну оних који су политичка пјешадија НАТО пакта у општем глобалном сукобу.

Имао сам прилику да, боравећи и радећи, у претходном периоду, у земљама Европске уније, препознам начин на који обичан народ размишља. У питању су људи који желе демократију, мир и најбоље односе са највећим европским народом – Русима.

Зато, Подгорица мора дисати онако како је то радила у доба Петровића и Карађорђевића, и, након тога, у доба једностраначја, односно комунизма, колико год то била предност или грешка.

Желимо добро украјинском и сваком другом европском народу, али су наше мисли и емоције на страни државе која свијет чини биполарним и праведним. То може једино Русија, а Подгоричани имају срећу да са том великом нацијом и културом већински дијеле вјеру и словенски коријен.

Дакле, Подгоричанима је потребна јесен и зима без тензија, са основним потребама за свако домаћинство. То им свакако неће обезбиједити они који су беспоговорно за Европску унију, а против Русије. Питамо се и ми који заступамо традиционалну и историјску Црну Гору.

И, наравно, на изборима, принцијепијелно гледамо ка Истоку.

Милован Мрдак, одборнички кандидат СВЕТОСАВСКЕ и члан Главног одбора СВЕТОСАВСКЕ

Број прегледа:
hit counters free

Новости