19/12/2019 10:12
Online Counter

Председник САД Доналд Трамп назвао је одлуку Представничког дома Конгреса да изгласа његов опозив „маршом самоубиства” за Демократску странку, у говору који је трајао два сата на митингу у Мичигену.

„Демократе луде Ненси Пелоси обележиле су се вечним жигом срамоте”, рекао је Трамп окупљенима у Мичигену, где је ступио на бину само неколико минута пре него што је постао трећи амерички председник у 243 године дугој историји САД који ће се суочити са суђењем у Сенату и потенцијалном сменом са функције, преноси Ројтерс.

„То је срамота”, поновио је Трамп, преноси Танјуг.

Он је јуче на Твитеру написао 45 постова у току преподнева, пре него што је одржано гласање о његовом опозиву.

Иако је Бела кућа инсистирала на томе да ће председник бити превише заузет да би се фокусирао на дешавања у Конгресу, Трамп је провео читаво преподне коментаришући процес опозива путем твитова и ретвитова, преноси АП.

„Можете ли да поверујете да ће ме данас опозвати радикална левица, демократе које не раде ништа, а ја нисам ништа лоше урадио”, написао је Трамп у једном од Твитова и позвао пратиоце да се помоле.

Како су чланови Представничког дома улазили дубље у расправу о импичменту, појачавао се и интензитет Трампове реакције, па је све почео да куца великим словима.

„Тако ужасне лажи које износи радикална левица, демократе које не раде ништа. То је напад на Америку и напад на Републиканску странку”, написао је Трамп.

Он је оптужио демократе „за нелегалан, страначки покушај пуча” и „проглашавање рата америчкој демократији”.

Број прегледа:
hit counters free

Новости